DEPARTAMENTE
Resurse utile
Parteneriate
Invitatie - Ad Honorem Prof. Nanu
Ultima actualizare în Joi, 20 Mai 2021 12:00
Stimate colege,
Stimați colegi,
În spiritul tradiției de a cinsti memoria marilor profesori pe care i-a avut în decursul unui secol de existență, în data de 24 mai 2021, Universitatea Politehnica Timișoara aniversează Ad Honorem, 100 de ani de la nașterea Profesorului Universitar Emerit, dr.doc.ș.t.dhc.ing Aurel Carol Nanu. Personalitate ştiinţifică de prim rang, inconfundabilă pe plan naţional şi internaţional, profesorul Aurel Nanu rămâne un nume de referinţă în domeniul tehnologiei materialelor.
Începând cu anul 1924, disciplina de Tehnologia materialelor se studiază pornind de la şcoala de tehnologie din Timişoara, iar după 1965 predarea acestei discipline se face având la bază cursul profesorului Aurel Nanu, care a imprimat o nouă concepţie, fenomenologică, în tehnologia materialelor, contribuind decisiv la ridicarea acesteia la rang de ştiinţă.
Abordând în preocupările sale studiul noilor tehnologii, numite inițial electrotehnologii, iar apoi tehnologii neconvenționale și realizând un adevărat pionierat la noi în țară, Aurel Nanu devine părintele tehnologiilor neconvenționale în România.
În perioada 1957–1958 a organizat, la Catedra de Tehnologie Mecanică, primul laborator de electrotehnologii din România. Apoi, în 1974, devine conducătorul Centrului de Cercetări în Tehnologii Neconvenționale, nou înființat de către Ministerul Educației și Învățământului în cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia“ din Timișoara.
Universitatea „Politehnica“ Timișoara, prin profesorul Aurel Nanu, a devenit polul în jurul căruia gravitează cercetarea în domeniul tehnologiilor neconvenționale și din celelalte centre universitare, ceea ce a determinat constituirea, în anul 1993, la inițiativa profesorului Aurel Nanu, a „Asociației Române pentru Tehnologii Neconvenționale“, președinte fiind ales, așa cum era firesc, profesorul Aurel Nanu.
A condus şi finalizat, în cei peste patruzeci de ani, un număr record de peste 80 de teze de doctorat, autorii obţinând titlul de doctor în ştiinţe tehnice.
Pentru bogata sa activitate de cercetare, pentru impresionanta activitate didactică, patru universități îi acordă titlul de Doctor Honoris Causa, iar Consiliul Local Timișoara îi conferă, în 2015, titlul de Cetățean de Onoare.
Vă adresăm invitația de a fi prezenți la acest eveniment, prin intermediul platformei Zoom și a paginii oficiale de Facebook a Universității Politehnica Timișoara.
Evenimentul on site se va desfășura în cadru restrâns, în incinta Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, sala Polivalentă, începând cu ora 10:00.
Ne vor onora cu prezența:
- Conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan - Rectorul Universității Politehnica Timișoara
- Prof. dr. ing. Ioan Carțis
- Prof. dr. ing. Viorel Șerban
- Prof. dr. ing. Ilare Bordeașu
- Prof. dr. ing. Dumitru Mnerie
- Bogdan Nanu (nepot)
- Prof. univ. dr. ing. Coleta de Sabata (via Zoom)
- Prof. dr. ing. Nicolae Neguț (via Zoom)
- Prof. dr. ing. Vida Simiti (via Zoom)
- Prof. dr. ing. Laurențiu Slătineanu (via Zoom)
- Prof. dr. ing. Mihail Țîțu (via Zoom)
- Prof. dr. ing. Traian Buidoș (via Zoom)
- Prof. dr. ing. Daniel Ghiculescu (via Zoom)
- Prof. dr. ing. Cristian Pisarciuc (via Zoom)
- Cora Baltes (nepoată) (via Zoom)
Moderatorul evenimentului va fi: Prof.dr.ing. Richard Herman
Pentru a participa vă rugăm să parcurgeți următorii pași:
A. Să vă înregistrați completând formularul, folosind adresa de email pe care ați primit invitația: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_S6JxBtRaRiG3eNOqy9sD2A
B. După completarea formularului, veți primi un link pe care sunteți rugați să îl accesați luni, 24 mai începând cu ora 10.00 pentru a participa la eveniment LIVE.
Evenimentul poate fi urmărit online pe pagina de Facebook a Universității Politehnica Timișoara, la adresa: https://www.facebook.com/UPTimisoara
Prezența dumnevoastră ne onorează!